YIN YOGA FÖR RYTTARE

- TA HAND OM DIG SJÄLV OCH DIN RYTTARKROPP MED YIN YOGA -

Den här kursen innehåller unik kunskap om hur
Yin Yoga kan hjälpa dig som ryttare. 

I den här kursen kommer du att lära dig hur du som ryttare kan använda Yin Yoga för att främja din ridning och ta hand om din ryttarkropp.

Vi fokuserar på positioner och andningstekniker som hjälper dig att öka din kroppsmedvetenhet och ryttarkänsla, komma djupare och mer avspänt ner i sadeln, förbättra hållningen i sadeln, träna din mentala uthållighet samt att återhämta din ryttarkropp.

Du får tillgång till inspelade klasser med olika teman och för olika fokusområden samt en övningsbank med Yin Yogapositioner (bilder, beskrivningar och vad effekten är för dig som ryttare). Fokus är på positioner som just ryttare brukar känna särskilt stor effekt av för kroppsmedvetenhet, liksidighet, hållning, sits, rörlighet och avspänning.
 
Genom olika övningar får du möjlighet att lära känna din kropp och vad just du behöver samt hur du med hjälp av enkla verktyg kan ta hand om din ryttarkropp. Du får även tips på hur du kan få in det i din vardag. Allt för att du både ska må så bra som möjligt samt för att du ska kunna ha bästa möjliga samspel och kommunikation med din häst.

Detta passar alla nivåer oavsett hur mycket du har ridit eller yogat tidigare.

Varför Yin Yoga för ryttare?

Yin Yoga är ett mycket bra komplement till ridningen och kan hjälpa oss som ryttare på flera olika sätt.

𑁍 Fysiskt genom att vi blir mer medvetna om vår egen kropp och våra rörelser, lättare känner hästens rörelser och hur vi påverkar hästen, blir mer avspända och får ett mer ändamålsenligt rörelseomfång.

𑁍 Mentalt genom ökad närvaro och koncentration, bättre fokus och ökad mental uthållighet.

𑁍 Andningsträningen inom yoga hjälper oss att kunna syresätta kroppen bättre under ansträngning så att vi får ökad uthållighet och ett fördjupat andetag kan även hjälpa oss att slappna av och att centrera oss djupare i sadeln.

𑁍 Dessutom främjar yogan återhämtningen mellan ridpassen. 

Vem är jag och hur kan jag hjälpa dig?

Jag har arbetat med yoga för ryttare i många år nu och jag upphör aldrig att fascineras över de goda effekterna som det ger. Jag har både sett det på ryttare i alla de kurser jag har haft och själv känt det i min egen ridning.

Hur vi som ryttare kan dra nytta av yoga ligger mig därför särskilt varmt om hjärtat. Min drivkraft är att inspirera och stödja ryttare att hitta enkla och tidseffektiva sätt att ta hand om sig själv i en hektisk vardag.  

Varmt välkommen in i kursen!  

Helena Starkenberg på Ryttarform
Ryttare, yogalärare, personlig tränare, medicinsk tränare, kostrådgivare och hälsokonsult

"Att kombinera ridningen med yoga ger faktiskt omedelbara resultat – mer avslappnade och fokuserade ryttare, lättare att komma ner i sadeln och alla deltagarna kände sig mindre trötta i kroppen än efter en “vanlig” ridhelg.”
Suvi Räsänen

”Stort TACK Helena…jag har gått på rosa moln hela dagen. I morse vaknade jag mjuk i kroppen och utan det vanliga rasslandet från axlarna. Ikväll har jag gjort den underbara liggande fjärilen över en kudde och känslan återfanns. Tack för att du delar med dig av din kunskap.”
Krissi Andersson

”Har kört ryttaryoga för Helena och kan intyga att det verkligen har effekt på kroppsmedvetenhet och ett lugn för att bättre kunna känna in hästen.”
Marie Engström