Löppass Korta intervaller

Korta högintensiva intervaller där vi tränar vår kondition på ett effektivt sätt vilket ökar både vår fysiska och mentala förmåga i ridningen.

Du har tillgång till passet i två veckor så att du hinner köra det flera gånger om du vill.

Innehåll

Ord från glada konditionstränande kunder : )

"Idag har jag varit ute och sprungit intervaller - alldeles frivilligt och självmant. 15 stycken enminutare med 45 sekunder gång emellan blev det. Uppvärmning och nedvarvning utöver det så klart.

För ett år sen hade det här inte varit möjligt. Tack vare ett program av superduktiga och peppande Helena, där jag tydligt bett om hjälp att ”förbättra min kondis, men utan att springa, för jag hatar att springa”. Redan vecka 3 sa hon ”Du ska få springa lite den här veckan. Jag vet att du inte gillar det, men du ska få göra det ändå”.

Varvat med styrketräning, hopprepsintervaller, trapp-joggning, lyckades hon få mig att faktiskt tycka att intervall-löpning (”löpning”) inte är så tokigt - ibland till och med härligt! 

Jag är så tacksam för den hjälp och det stöd Helena gett mig och också för kunskapen om att löpning faktiskt är något för alla - så länge du lyssnar på din kropp och gör det utifrån din egen förmåga.

Helena och jag tränade digitalt, med ett möte i veckan på telefon och program utifrån det, med övningar från hennes digitalt portal, både filmer och ljudfiler. Fungerade klockrent!

Jag rekommenderar alla att ta Helenas hjälp för att komma igång och/eller förbättra ett visst område! Hon är inte bara en kanon-tränare - hon är också en väldigt fin person med genuin omtanke om sina kunder! Tack!”

Anna Barck, ryttare och PT-kund konditionsträning


Och så några spontana ord från några av mina medlemmar i medlemstjänsten för ryttare;

"Idag har jag varit ute och rastat skorna. Så underbart jag mår nu - tack för att du har hjälpt mig att förstå att löpning är härligt!”

"Har nu sprungit intervaller med dig i örat! Det är så bra att dessa inspelningar finns för att variera löpträningen. Och din röst är så peppande!"

"Backintervallerna - väldigt bra och skönt pass, jobbigt som tusan, men bra med minuten/nedjoggningen mellan uppförslöpningen. Väldigt nöjd och det kändes bra i kroppen och även nu efteråt!"

"Nu sprang jag till din ljuva stämma. Det blev pyramiden. För mig är detta toppen! Tack!"

Vem är jag och hur kan jag hjälpa dig?

Jag har arbetat med avsutten träning för ryttare i många år nu och jag upphör aldrig att fascineras över de goda effekterna som det ger. Jag har både sett det på de ryttare jag arbetar tillsammans med och själv känt det i min egen ridning. Min drivkraft är därför att inspirera och stödja ryttare att hitta enkla och tidseffektiva sätt att ta hand om sig själv i en hektisk vardag.

Utifrån min erfarenhet är konditionsträning det som ofta kan vara svårast att få in som komplement till ridningen. Många ryttare rör sig många steg i vardagen samt får in någon form av träning av balans, stabilitet, smidighet och styrka som främjar ridningen (antingen hemma eller på gym). Men god uthållighet och kondition hjälper oss att klara av både stalljobb och ridning med mindre fysisk ansträngning samtidigt som vi mentalt kan hålla fokus och koncentration under en längre stund. Jag hoppas att jag på detta sätt kan inspirera dig att hitta ett nytt och lite roligare sätt att konditionsträna!

Varmt välkommen att ta del av löpklassen!  

Helena Starkenberg på Ryttarform
Ryttare, yogalärare, personlig tränare, medicinsk tränare, kostrådgivare och hälsokonsult